SB

Sophie Bloemen

Directeur Commons Netwerk

Sophie is medeoprichter en directeur van Commons Network. Ze is een politiek econoom en filosoof met meer dan 15 jaar ervaring in het maatschappelijk middenveld en als maatschappelijk pleitbezorger.  Als maatschappelijk pleitbezorger in het beleid heeft ze gewerkt op Europees niveau, met internationale instellingen en op het niveau van steden. Ze heeft verschillende allianties van maatschappelijke organisaties geholpen mey toegang tot geneesmiddelen, handel, onderzoek en ontwikkeling, zowel in Europa als in Latijns-Amerika. 

 

Samen met andere partners ontwikkelde ze de visie 'Shared Digital Europe', een beleidskader voor een meer rechtvaardige en democratische online ruimte. Momenteel werkt ze aan de ontwikkeling van het idee van publiek-civiele digitale ruimten en de rol van overheden. 

Zij is altijd een eurofiel geweest en was mede-auteur van het boek 'Our Commons: Political Ideas for a New Europe' samen met Thomas de Groot. Sophie woont momenteel in haar geboortestad Amsterdam, maar is eigenlijk een nomade en bracht het grootste deel van het afgelopen decennium door in Berlijn en de VS.