PublicSpaces / Conferentie

Programma-update

Binnenkort maken we het volledige programma en de sprekers bekend voor twee dagen vol met panels, keynotes, rondetafelsessies, talks, drinks, kunst en geestverruimende cultuur. Dit kan je in ieder geval verwachten: 

Kunst: Tijdens de conferentie kan je dit jaar flink cultuur snuiven. Kunst, in al zijn vormen en expressies, heeft altijd een unieke rol gespeeld in het onderzoeken van de complexe dynamiek tussen mens en technologie. Met performances, muziek en beeldende kunst creĆ«ren we een ruimte waarin we diepgaande vragen kunnen stellen over hoe technologie ons leven beĆÆnvloedt en hoe we betekenisvolle verbindingen kunnen creĆ«ren in de digitale wereld. Neem even een adempauze van de panels, talks en workshops en laat je inspireren! Ga een interactie aan met een machine die zelf creatief is met de Dream Machine van Jan Zuiderveld, een gehackte Xerox-fotokopieerapparaat uit de jaren '00 of ervaar een creatieve samenwerking tussen kunstenaar en machine tijdens de live DJ set van Sofia Maria met behulp van WAIVE, een generatief AI systeem gebaseerd op Nederlands audio-erfgoed materiaal. 

Onderwijs: De lange armen van Big Tech hebben inmiddels ook het onderwijs bereikt. Sinds de coronapandemie is de houdgreep van techbedrijven op de infrastructuur en didactische middelen in het onderwijs flink verstevigd. Wat leveren we in door het gemak en het monopolie van techbedrijven te omarmen? En wat is er gebeurd met publieke waarden als autonomie, openheid en de mens centraal zetten? Tijdens de sessie ā€˜Waardengedreven onderwijs: Vrij van BigTechā€™ onderzoeken we deze vragen en leren we hoe we de koers in het onderwijs kunnen veranderen. 

BAZAAR: Tijdens de BAZAAR krijg je de kans om pionierende bedrijven te ontdekken die open source hard- en software ontwikkelen. Want we kunnen wel dromen over een alternatieve digitale toekomst, maar we moeten ook de tools hebben om deze te bouwen.