PublicSpaces / Conferentie

Sander Veenhof

Half digitaal mens | Be Your Own Robot

Op donderdagavond 6 juni vind je Sander Veenhof bij Waag Futurelab. Tijdens Waag Open: Blijf je AR-bril de baas, ontwerp je samen met deze AR-kunstenaar je eigen voorwaarden voor Augmented Reality (AR).

Als je met het dichtklappen van je laptop of het opbergen van je telefoon niet meer kunt ontsnappen aan het internet omdat je permanent een AR-bril op hebt, waar heb je dan mee te maken? Benieuwd naar het antwoord op die vraag verkent Sander Veenhof al meer dan 10 jaar met allerlei experimentele toepassingen wat het betekent om als half digitaal mens door het leven te gaan.

Zijn hands-on onderzoek is getiteld 'Be Your Own Robot'. Want in ons dagelijks leven willen we geen gewillig instrument worden van Big Tech. Je wilt niet aangestuurd worden door onnavolgbare AI die getraind is op mainstream input waarvan je de bron niet kent. Overpeinzingen over onze Mixed Reality-toekomst, zijn ervaringen, inzichten, opgemerkte problemen Ć©n mogelijke oplossingen deelt hij in de vorm van artikelen, maar ook op interactieve wijze. Zijn fictieve app store 'Futurotheque' geeft je een speculatieve inkijkje in het komend decennium met een focus op de keuzes en configuratie-opties waarmee je jouw eigen toekomst vorm kunt geven.

2024

Ontmoet Sander Veenhof op de conferentie hier: