PublicSpaces / Conferentie

Public Values in Immersive Realities

Workshop - Navigeren op het snijvlak van technologie en publieke waarden in immersieve realiteiten

07 juni 11:05 - 12:00 @
Expo

Taal: Engels.

Virtuele werelden zijn in opkomst. Met avatars en head-mounted displays bieden VR, XR en AR nieuwe realiteiten waar traditionele grenzen verdwijnen. Wat betekenen deze innovaties voor publieke waarden? Voornamelijk gedreven door marktdenken, is het dringend nodig om dit goed te onderzoeken.

Immersieve content krijgt in Nederland een enorme impuls door een nieuw project genaamd Creative Industries Immersive Impact Coalition (CIIIIC), dat 200 miljoen euro krijgt van het Nationaal Groeifonds. Waag Futurelab, PublicSpaces en Rathenau Instituut stimuleren in samenwerking met CIIIC en het ministerie van OCW de discussie over publieke waarden in relatie tot immersieve content. 

In deze sessie verkennen we samen in een uur de belangrijkste onderwerpen: veiligheid, openheid, diversiteit en inclusie, standaarden, governance en duurzaamheid. De sessie wordt gemodereerd door Dymphie Braun en bevat inzichten van experts als Melchior Kanyemesha, Sander Veenhof, Rasa Bocyte, Mariƫtte van Huijstee en Sander van der Waal.

Ga met ons mee op onderzoek op het snijvlak van technologie en publieke waarden in immersieve realiteiten!

Sprekers