PublicSpaces / Conferentie

Bazaar

Ontmoet op donderdag 6 juni en vrijdag 7 juni ontwikkelaars en aanbieders van software, tools en diensten gebaseerd op publieke waarden. Zij heroveren het internet met hun producten! De Bazaar is in de Workspace op de tweede verdieping van Pakhuis de Zwijger.

Studio HER, Yvette de Wit

Quodari

Quodari is een Nederlands platform voor het delen van content zonder tracking, advertenties en schadelijke algoritmes. Quodari is een digitaal archief en communicatietool in Ć©Ć©n: voor publiekscommunicatie, samenwerking of het delen van informatie in beperkte kring. Het biedt een privacy-vriendelijk alternatief voor alle organisaties, groepen, verenigingen en burgers die streven naar een betere digitale samenleving.

Murena

Murena is een Europese tech startup die bedrijven, overheden, non-profits en consumenten helpt om hun smartphones en hun digitale collaboratieve werkruimte productief, veilig en ethisch verantwoord te maken. Met een unieke combinatie van een goed geĆÆntegreerde online werkruimte en smartphones, ondersteunt Murena bij het opzetten van een IT-infrastructuur die klaar is voor het mobiele leven van medewerkers, zowel op het gebied van productiviteit als beveiliging van gegevens. Bovendien geeft Murena prioriteit aan maatregelen op het gebied van milieu, maatschappij en governance (ESG) in al haar producten. Murena is de perfecte oplossing voor bedrijven, non-profits en overheden die willen migreren naar een IT-infrastructuur die rekening houdt met ESG-factoren.

mave.io

mave.io is een Europees, privacy-bewust alternatief voor Vimeo en YouTube. Gebruik Mave om video's aan websites toe te voegen zonder daarbij persoonlijke data van bezoekers te verzamelen. Onze componenten zorgen ervoor dat ontwikkelaars met een enkele regel code een serieuze video-ervaring creƫren, inclusief ondertiteling en aandacht voor digitale toegankelijkheid.

Alkemio

Alkemio is een veilige digitale basis voor samenwerking. Het biedt digitale ruimtes om samen te werken, naadloos geĆÆntegreerd met AI. CreĆ«er je eigen end-to-end digitale werkruimtes met AI als onderdeel van een community, om samen te werken aan de vooruitgang op onderwerpen waar jij om geeft. Gegarandeerd maatschappelijk nut.

Forum Standaardisatie

We willen allemaal veilig en makkelijk digitale gegevens met elkaar uitwisselen. Forum Standaardisatie helpt dit mogelijk te maken door open standaarden te toetsen en voor te schrijven aan publieke organisaties. Die standaarden verbeteren de samenwerking tussen bedrijven, burgers en de overheid. 

Forum Standaardisatie is een van de eerste deelnemers van Mastodon Overheid. Mastodon Overheid is de Mastodon-pilotomgeving voor een gedecentraliseerd social media community platform speciaal voor de Nederlandse Overheid. Hier kunnen overheidsorganisaties Mastodon ontdekken en gebruiken, voornamelijk voor pers- en public relations-activiteiten.

PubHubs

PubHubs, een afkorting van Public Hubs, is een Nederlands initiatief voor online gemeenschappen waar mensen en organisaties in een vertrouwde en privacyvriendelijke omgeving onderling contact kunnen hebben, zonder dat ze digitaal gevolgd worden met reclame of andere (ongewenste) boodschappen. 

PubHubs heeft een centrale login als paraplu waaronder deelnemende organisaties een eigen ā€˜Hubā€™ kunnen draaien. Hubs zijn in principe toegankelijk voor alle gebruikers van PubHubs. Daarnaast kunnen Hubs ook onderdelen alleen toegankelijk maken voor specifieke gebruikersgroepen.

PublicRoam

ā€˜Je hebt misschien niets te verbergen, maar wel iets te beschermen.ā€™

Met PublicRoam bied je gastvrij en veilig toegang tot jouw wifi-netwerk en laat je bezoekers zorgeloos verbinden. Sluit je aan bij de campagne Zorgeloos verbinden en draag bij aan een digitale samenleving waarin iedereen zich veilig en welkom voelt. Laten we gezamenlijk blijven vernieuwen en investeren in de verbetering van onze online omgeving.

De campagne Zorgeloos verbinden is een initiatief van: gemeente Amsterdam, gemeente Eindhoven, gemeente Rotterdam, gemeente Den Haag, PublicRoam, SIDN fonds en Ministerie BZK. Vele andere gemeenten en organisaties hebben zich inmiddels ook aangesloten.

Bits of Freedom

Bits of Freedom is opgericht in 1999. We beĆÆnvloeden beleid en wetgeving ter ondersteuning van een open en rechtvaardige informatiesamenleving. We doen dit door middel van belangenbehartiging, campagne en juridische actie, in Nederland en Brussel.