PublicSpaces / Conferentie

Hans de Zwart

Onderzoeker & Docent aan de Hogeschool van Amsterdam | Mede-oprichter Racism and Technology Center

Hans de Zwart is onderzoeker en docent aan de Hogeschool van Amsterdam. Als filosoof richt hij zich op de ethiek en filosofie van technologie. Hij is een van de oprichters en zit in het bestuur van het Racism and Technology Center, en is lid van de raad van bestuur van het Center for the Advancement of Infrastructural Imagination (CAII).
Eerder was Hans uitvoerend directeur van de Nederlandse digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom, die strijdt voor vrijheid van communicatie en privacy op het internet. In het verleden was hij Shell's Senior Innovation Adviser for Global HR and Learning Technologies, daarvoor Moodle consultant voor Stoas Learning en hij begon zijn carriĆØre als docent Lichamelijke Opvoeding op een middelbare school in Amsterdam.
Hij opereert op het snijvlak tussen technologie (die hij liever "open" noemt) en de maatschappij, waarbij hij kwesties vaak bekijkt door een burgerrechten- of algemeen welzijnsobjectief. Hij weet dat technologie altijd politiek is, heeft een hekel aan intellectueel eigendom en gelooft in de kracht van design.
Je kunt altijd met hem komen praten over: het meest recente boek dat je hebt gelezen, jongleren, filosofie, vrije software, dominostenen of The Big Lebowski (waarvoor hij de definitieve zoekmachine heeft gemaakt).
Hij is zijn eigen systeembeheerder, leest in het openbaar en schrijft af en toe een nieuwsbrief.

2024

Ontmoet Hans de Zwart op de conferentie hier: