PublicSpaces / Conferentie

Maartje Nitrauw

Hoofd Digitaal EO

Maartje Nitrauw heeft een uitgebreide ervaring als maker op verschillende plekken in de media; van tijdschriften tot televisie. Maar haar ware passie ligt in het digitale domein, niet in de laatste plaats vanwege het pionieren en de directe interactie met het publiek. Haar voornaamste drijfveer is het delen van inspirerende en authentieke verhalen die een positieve impact hebben en de wereld een beetje mooier maken.


Als Hoofd Digitaal bij de EO streeft ze ernaar om de kracht van online platforms te benutten en mensen op een positieve manier met elkaar in verbinding te brengen.
De EO kent een aantal van de grootste en meest actieve communities binnen het omroepbestel, zoals o.a. Ik mis je, Blauw Bloed, BEAM en Nederland Zingt. Met een sterke focus op verbinding met haar volgers, kijkers en doelgroepen, erkent de EO de uitdagingen waar online communities mee te maken hebben als het gaat om het waarborgen van publieke waarden. Daarom is de omroep actief betrokken bij Public Spaces.

2023

Tijdens de conferentie PublicSpaces Conference 2023: For a Collective Internet in 2023 was Maartje Nitrauw onderdeel van de volgende sessie(s):