PublicSpaces / Conferentie

Michiel Leenaars

Directeur Strategie Stichting NLnet

Michiel Leenaars (1972, Nederland) is directeur strategie bij NLnet. Hij is verantwoordelijk voor het definiƫren en initiƫren van korte en lange termijn beleid en het managen van strategische activiteiten binnen de stichting NLnet, en treedt op als woordvoerder naar pers en samenleving. Momenteel leidt hij NGI Zero, een familie van onderzoeksprogramma's waaronder NGI0 Entrust en NGI0 Core, onderdeel van het Next Generation Internet initiatief. In 2007 trad hij toe tot het managementteam van NLnet. Hij heeft een achtergrond in Natuurkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven en Theorie en literatuurgeschiedenis/Visuele en verbale communicatie aan de Universiteit van Tilburg.

Hij is actief in een aantal nationale en internationale organisaties, zoals The Commons Conservancy (voorzitter), OpenDoc Society (vice-voorzitter), SCION Foundation (Raad van Adviseurs), SIDN Fund (Raad van Adviseurs), en stichting Petities.nl (penningmeester). Hij is medeoprichter en bestuurslid van Technology Commons Trust. In 2022 ontving hij de NLUUG Lifetime Achievement Award.

2023

Tijdens de conferentie PublicSpaces Conference 2023: For a Collective Internet in 2023 was Michiel Leenaars onderdeel van de volgende sessie(s):