PublicSpaces / Conferentie

Olivia Vereha

Vice-president Product - Commit Global

Olivia begon haar professionele leven als journaliste en heeft voor veel grote publicaties in Roemeniƫ gewerkt. Vanaf 2012 is ze UX-ontwerper geworden en al haar onderzoeks- en documentatievaardigheden, samen met een enorme nieuwsgierigheid, heeft ze gebruikt om sociale problemen te begrijpen en uit te zoeken wat de beste manier is om deze aan te pakken met behulp van technologie. Na een aantal jaren als consultant te hebben gewerkt voor zowel start-ups als techbedrijven, heeft ze zich bij het team van Code for Romania gevoegd als voltijds lid van de bemanning en heeft sindsdien het onderzoeks- en ontwerpprogramma van de organisatie geleid.

Momenteel zorgt ze er in haar rol als vice-president van Product bij Commit Global voor dat de oplossingen die we onderhouden, co-creƫren en implementeren altijd in lijn zijn met de context en de specifieke kenmerken van elke ruimte die we bereiken, dat alle technologie die wereldwijd beschikbaar wordt gesteld aan de normen voldoet en dat elke implementatie die we doen maximaal wordt benut. Een van Olivia's grootste doelstellingen is om ervoor te zorgen dat geen enkele organisatie wordt uitgesloten, dat de technologie die we leveren de burgermaatschappij goed begrijpt en tijdig en adequaat reageert op elk relevant verzoek.

Terwijl ze haar doctoraat over digitale overheidsdiensten aan de Babes-Bolyai-universiteit voortzet, geeft Olivia ook een cursus over Citizen Experience Design over onderwerpen zoals open source in de overheid en het maatschappelijk middenveld, duurzame digitale transformatie in de openbare dienstverlening en user experience design voor sociaal welzijn aan de universiteit van Boekarest. Haar hoop is om nieuwe generaties specialisten op te leiden in het ontwerpen van geschikte systemen, apps, diensten en processen die draaien om echte behoeften en kritieke pijnpunten aanpakken, zodat geen enkele gebruiker achterblijft, vooral als die gebruiker deel uitmaakt van een kwetsbare populatie.

2023

Tijdens de conferentie PublicSpaces Conference 2023: For a Collective Internet in 2023 was Olivia Vereha onderdeel van de volgende sessie(s):