PublicSpaces / Conferentie

Living Lab Open Cultuurdata: Resultaten

Hoe zou cultureel Europa eruit zien als we gebruik zouden maken van breedgedragen kalenderstandaarden en open source infrastructuur?

28 juni 11:00 - 12:00 @
Studio

Taal: Engels.

Kijk terug

Als onderdeel van de ā€˜Innovatielabsā€™ van het Stimuleringsfonds heeft PublicSpaces het afgelopen anderhalf jaar samen met Waag Futurelab, Beeld & Geluid en de NPO gewerkt aan Living Lab Open Cultuurdata (LLOC), een project waarin onderzocht werd hoe open source technologie kan bijdragen aan een groter bereik en betere vindbaarheid van het online aanbod van culturele producties.

 

Tijdens deze sessie worden de resultaten van LLOC gepresenteerd. Daarna vertelt Publiq, een Belgisch bureau dat evenement data aggregeert en met een platform organisaties en publiek met elkaar in verbinding brengt, waar zij mee bezig zijn. Wat is er mogelijk wanneer we de lessen van Publiq koppelen aan het LLOC onderzoek  rondom de mogelijkheden van Peertube, Solid en een open decentraal evenementen register op basis van openbaar gedefinieerde kalender standaarden? 

 

Het derde initiatief dat zal presenteren is Beckn. Dit project is in India gestart door de FIDE (fide.org) stichting. Zij zullen een aantal van hun activiteiten toelichten waarbij ze hun publieke digitale infrastructuur inzetten voor de culturele sector in Parijs. 

Doe mee aan deze sessie en leer meer over de mogelijkheden van open source infrastructuren in de culturele sector.
 

In samenwerking met: Pakhuis de Zwijger, InScience festival, STRP, Tetem, Dutch Composers Now en ArchiXL.

Notities

Tijdens deze sessie zijn notulen gemaakt. Klik op de onderstaande knop om de notities weer te geven.

Notities weergeven

Sprekers