PublicSpaces / Conferentie

Sujith Nair

CEO & medeoprichter - FIDE (Foundation for Interoperability in Digital Economy)

Sujith Nair, de CEO en medeoprichter van FIDE (Foundation for Interoperability in Digital Economy) heeft een opmerkelijke achtergrond in het aansturen van innovatieve initiatieven in open digitale ecosystemen. Als medeoprichter van FIDE was hij mede-auteur en heeft hij actief bijgedragen aan de evolutie van het Beckn Protocol als een digitaal openbaar goed, door de adoptie en duurzaamheid ervan te bevorderen. Met zijn expertise in de adoptie van digitale infrastructuur op bevolkingsschaal en zijn instrumentele rol in de ontwikkeling van het Beckn Protocol, heeft hij de weg geƫffend voor het creƫren van gedecentraliseerde ecosystemen voor de digitale economie.

Voor zijn reis naar FIDE bekleedde Sujith belangrijke leidinggevende posities in management consulting en internetbedrijven gericht op stedelijke mobiliteit en digitale betalingen. Zijn betrokkenheid bij cruciale interventies tijdens het Aadhaar-programma en zijn ontwerp van India's nationale transit open betalingsinteroperabiliteit tonen zijn diepgaande inzicht in technologiegedreven oplossingen en hun impact op de samenleving. Tot zijn opmerkelijke prestaties behoren het bedenken en opzetten van het Kochi Open Mobility Network (KOMN), 's werelds eerste gedecentraliseerde open mobiliteitsnetwerk dat gebruik maakt van het Beckn Protocol. Daarnaast speelde hij een centrale rol in het conceptualiseren van het Open Network for Digital Commerce (ONDC). Hij speelde een belangrijke rol bij het aantrekken van de eerste marktdeelnemers en het formuleren van het ONDC strategiedocument.

Zijn wereldwijde pleitbezorging, leiderschap in het denken over open digitale ecosystemen en zijn inzet voor het opbouwen van gemeenschappen en vrijwilligerswerk voor verschillende open netwerkinitiatieven, waaronder KOMN en ONDC, tonen zijn toewijding aan het stimuleren van de wereldwijde adoptie van interoperabele en gedecentraliseerde digitale ecosystemen.

2023

Tijdens de conferentie PublicSpaces Conference 2023: For a Collective Internet in 2023 was Sujith Nair onderdeel van de volgende sessie(s):