PublicSpaces / Conferentie

Eva Oosterlaken

Creative Lead Studio Futurall | Design Researcher bij PubHubs

Eva Oosterlaken is een Nederlands-Amerikaanse ontwerper en onderzoeker. Ze is Creative Lead bij Studio Futurall, dat ze samen met de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde ontwerper Finn Strivens in 2020 oprichtte. Futurall gebruikt de kracht van design om verschillende stemmen in de besluitvorming te brengen; om ruimte te creƫren om zich radicaal andere toekomsten voor te stellen; en zo de capaciteit van gemeenschappen en organisaties op te bouwen om de uitdagingen van onze tijd aan te gaan.

Futurall is actief in zowel Nederland als het Verenigd Koninkrijk en heeft eerder samengewerkt met Nesta, de Schotse overheid, het Fitzwilliam Museum, Scottish & Southern Electricity Networks en de Dutch Design Foundation, met name op onderwerpen als plaatsgebonden democratie, duurzame transities (energie, voedsel en landgebruik) en rechtvaardige digitale toekomsten.

Sinds 2024 is Eva actief bij de afdeling Civic Interaction Design van de Hogeschool van Amsterdam als onderzoeker op het onderzoeksproject PubHubs. Van 2021 tot 2023 werkte Eva als UX specialist bij Picnic Technologies. Ze heeft een dubbele master in Global Innovation Design van de Royal College of Art en Imperial College London (2020), en een bachelor in Industrial Design Engineering van de Technische Universiteit Delft (2017).

2024

Ontmoet Eva Oosterlaken op de conferentie hier: