PublicSpaces / Conferentie

Harold Pflug

Docent Creative Business and Communication | Onderzoeker PubHubs

Harold Pflug is docent onderzoek, media en samenleving bij Creative Business and Communication (CO+CB) en als onderzoeker betrokken bij PubHubs.

Harold heeft een achtergrond in mediageschiedenis, mediasociologie, culturele studies en onderzoek, zowel als docent als onderzoeker. Na bijna tien jaar aan de Universiteit Utrecht te hebben gewerkt, is hij begonnen bij Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam (AUAS). Hij doceert cursussen over media en representatie, media-analyse en toegepaste onderzoeksvaardigheden, met name design thinking en UX-onderzoek. 

Momenteel is Harold als onderzoeker verbonden aan Civic Interaction Design - een interdisciplinaire onderzoeksgroep aan de AUAS - waar hij use cases ontwikkelt voor PubHubs, een Nederlands gemeenschapsnetwerk gebaseerd op publieke waarden. Ook is hij medeontwikkelaar van een nieuwe minor genaamd Story Hacking, die studenten helpt om genormaliseerde of dominante maatschappelijke verhalen te deconstrueren en tegenverhalen te creƫren met futuring, visual storytelling en narratologie als theoretische basis.

2024

Ontmoet Harold Pflug op de conferentie hier: