PublicSpaces / Conferentie

New Extractivism

Een cognitieve en visuele achtbaan door de complexiteit van machtsstructuren en netwerken achter onze schermen en devices

27 juni 12:45 - 14:00 @
Studio

Taal: Engels.

Kijk terug

In deze sessie over de duurzaamheid van onze digitale wereld zal kunstenaar, activist en onderzoeker Vladan Joler ons meenemen in zijn video over ā€˜New Extractivismā€™: een cognitieve en visuele achtbaan die ons helpt de complexiteit te begrijpen van de machtsstructuren en netwerken achter onze schermen en apparaten. Aansluitend praten we verder met Fieke Jansen en Julie Chenadec over oplossingen en strategieĆ«n.

Fieke Jansen is postdoc-onderzoeker bij het lab voor kritieke infrastructuur aan de Universiteit van Amsterdam. Zij onderzoekt hoe de materiƫle impact van infrastructuren het beheer, de distributie en de uitputting van natuurlijke hulpbronnen bepalen. Julie Chenadec ondersteunt de marketing en business development bij Aknostic. Het duurzamer maken van de enorme expansie van de digitale economie, begint met bewustzijn en transparantie, door mensen de tools te geven die ze nodig hebben om betere keuzes te maken.

Notities

Tijdens deze sessie zijn notulen gemaakt. Klik op de onderstaande knop om de notities weer te geven.

Notities weergeven

Sprekers