PublicSpaces / Conferentie

Open source educatie

Workshop - Big Tech de klas uit! Ontdek open source educatie met Moodle en Wikiwijs

07 juni 14:00 - 15:00 @
Expo

Taal: Nederlands.

Google Classroom? Niet nodig! Ben je op zoek naar een online leeromgeving voor je school of organisatie? Neem je laptop mee naar de conferentie en ontdek de mogelijkheden van Moodle!

Moodle is een van de populairste open-source leerplatforms ter wereld, waarmee je als organisatie een eigen elektronische leeromgeving kunt opzetten. Moodle is modulair ingericht en er zijn zeer veel plugins voor beschikbaar, waardoor je het compleet aan je eigen wensen kunt aanpassen. 

In deze interactieve workshop ontdek je hoe je Moodle kunt gebruiken. Hiervoor gaan we het inrichten met open lesmateriaal uit Wikiwijs: hƩt platform waar je open lesmateriaal kan zoeken, maken en delen voor het PO, VO en MBO. Je leert hoe je direct vanuit Wikiwijs content kunt zoeken op elk gewenst niveau en deze met slechts een paar klikken in zijn geheel kunt importeren in Moodle. Daarna kun je de content volledig bewerken (van de teksten tot de antwoorden en de feedback in de toetsen) en verrijken met alle functionaliteiten die Moodle te bieden heeft.

Neem je laptop mee en doe actief mee om de kracht van open source en de naadloze integraties op hun best te ervaren!

Sprekers