PublicSpaces / Conferentie

Best practices in duurzaam digitaliseren

Panel - Hoe te digitaliseren met aandacht voor onze planeet Lilian Stolk, Tamara van Zwol, ea.

06 juni 14:00 - 15:00 @
Studio

Taal: Nederlands.

Kijk terug

Duurzaamheid en digitalisering lijken lastig met elkaar te rijmen. Grote datacenters die (groene) stroom & water verbruiken zodat je website 24/7/365 online is, AI die veel energie vergt om getraind te worden en een enorme hoeveelheid data die we dagelijks versturen en opslaan.  

Ben jij op zoek naar informatie over hoe jouw organisatie duurzaam kan digitaliseren? Ontdek welke praktische stappen je als organisatie kunt nemen om bij te dragen aan de oplossing van klimaatcrisis.

In deze sessie introduceren we duurzaam digitaliseren en duiken we dieper in het onderwerp aan de hand van de ervaringen van onze panellisten. Hannah Boute van de Nationale Coalitie Duurzame Digitalisering vertelt ons wat duurzaam digitaliseren behelst, Tamara van Zwol praat ons bij over hoe Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) websites in de erfgoed sector wil vergroenen en Lillian Stolk van The Hmm gaat dieper in op hoe we een 'lichter Internet kunnen vormgevenā€™.

Gezamenlijk buigen ze zich over de vraag: Hoe kunnen maatschappelijke organisaties hun verantwoordelijkheid nemen in duurzaam digitaliseren?

Sprekers