PublicSpaces / Conferentie

Karen Palmer

XR-maker | AI kunstenaar

Karen Palmer is ā€˜verhalenverteller uit de toekomstā€™, A.I. Kunstenaar, futurist en bekroonde XR-maker die de maatschappelijke implicaties van AI en technologie en de impact van ongelijkheid onderzoekt. Dit doet ze door deelnemers vandaag de dag de toekomst te laten ervaren door haar meeslepende ervaringen, die je terugkijken met behulp van kunstmatige intelligentie en gezichtsherkenningstechnologieĆ«n. In 2023 won Karen de felbegeerde XR Experience Competition op SXSW 2023 met haar film Consensus Gentium.

Het verhaal van Consensus Gentium vertakt zich in realtime, afhankelijk van de blik en emoties van de deelnemers. Deelnemers kunnen tegelijkertijd hun AI-vooroordelen, surveillancetechnologieƫn en de potentiƫle integratie hiervan in de dagelijkse wereld ervaren en hoe dit van invloed kan zijn op maatschappelijke structuren, mensenrechten en burgerlijke vrijheden.

Consensus Gentium is naar CHPDox in Kopenhagen, London Roundhouse, London Film Festival, het Kaohsiung Film Festival Taiwan, Silbersalz Festival Duitsland, Geneva International Film Festival (GIFF), MĆ¼nchen Film Festival en Ars Electronica in Oostenrijk gereisd om er maar een paar te noemen.

2024

Ontmoet Karen Palmer op de conferentie hier: