PublicSpaces / Conferentie

Error 404 not found: New Internet Loading

Keynote - Karen Palmer over het creƫren van het internet van morgen

06 juni 10:25 - 11:00 @
Grote Zaal

Taal: Engels.

Kijk terug

Doe mee met Karen Palmer, 'verhalenverteller van de toekomst', in een visionaire verkenning van de toekomst van het internet! Deze openingssessie onderzoekt hoe futurisme en speculatieve verteltechnieken ons kunnen inspireren om het internet van morgen vorm te geven.

Karen zal een diepgaand inzicht geven in de mogelijke toekomsten van het internet gevormd door AI, met de nadruk op de sociale implicaties van de technologie en de rol van speculatief futurisme in het verantwoord verbeelden en vormgeven van deze toekomsten. Haar keynote zal ingaan op de significante sociale gevolgen van AI en zal onderzoeken hoe AI sociale rechtvaardigheid, democratie en culturele dynamiek online beĆÆnvloedt. Karen zal ook ingaan op de tweeledige rol van AI in het verbeteren van mondiale connectiviteit en het mogelijk vergroten van sociale verschillen, waarbij ze de noodzaak van ethische kaders in AI-ontwikkeling benadrukt. Hoe kunnen AI-technologieĆ«n zoals machinaal leren en natuurlijke taalverwerking zowel biases blootleggen als bestendigen? En hoe kunnen ze worden gebruikt om inclusieve en rechtvaardige digitale omgevingen te bevorderen?

Daarnaast zal Karen laten zien hoe storytelling en artistieke methodologieƫn biases aan het licht kunnen brengen. Aan de hand van haar bekroonde artistieke werk als casestudy zal ze inspireren tot creatieve probleemoplossing en gemeenschapsgeleide innovatie katalyseren. Door het snijvlak van narratieve toekomstplanning en digitale ethiek te verkennen, zal Karen praktische manieren laten zien om deze hulpmiddelen te integreren in beleidsvorming en technologieontwerp, met als doel een internet te bevorderen dat werkelijk representatief is voor en ten dienste staat van zijn diverse wereldwijde gebruikers.

Sprekers