PublicSpaces / Conferentie

Raoul Kramer

Ontwerper bij Beta Break

Raoul Kramer, een ontwerper bij Beta Break met een passie voor het gebruik van technologie om positieve verandering te stimuleren, heeft de afgelopen tien jaar onderzocht hoe digitale transformatie kan worden ingezet om democratie en sociale verandering te bevorderen.

Hij heeft de kans gehad om met verschillende organisaties te werken om hen te helpen bij het implementeren van open-source software-oplossingen, wat hem een uniek perspectief heeft gegeven op het potentieel van technologie om individuen en gemeenschappen te empoweren.

Hij maakt deel uit van het team van UBports, waar hij helpt bij de ontwikkeling van een open-source besturingssysteem als alternatief voor de dominante smartphoneplatformen van Google en Apple. Deze ervaring heeft hem een diep inzicht gegeven in de uitdagingen en kansen die ontstaan als je buiten deze dominante tech-infrastructuren werkt.

Raoul is zeer bezorgd over de manieren waarop techgiganten onze wereld vormgeven (en niet altijd ten goede). Hij kijkt er nu naar uit om zijn gedachten en inzichten met anderen te delen en manieren te verkennen waarop we samen kunnen werken aan een rechtvaardigere en rechtvaardigere digitale toekomst.

2024

Ontmoet Raoul Kramer op de conferentie hier:

2023

Tijdens de conferentie PublicSpaces Conference 2023: For a Collective Internet in 2023 was Raoul Kramer onderdeel van de volgende sessie(s):